Bezoekers

Volgers

woensdag 23 augustus 2023

Gisteren zijn Frits en ik op bezoek geweest bij mams in de rouwkamer. 

Wat ligt ze er vredig bij. Ze laat zelfs een klein glimlachje zien en dat deed me wel even goed al valt het niet mee als je net binnenkomt en haar voor het eerst opgebaard ziet liggen. Het drukt je weer met de neus op de feiten dat echt zo is.

Ik moest er eventjes aan wennen maar ik moet zeggen dat mams er 100 % beter uitziet dan in het ziekenhuis.
Ze heeft een mooie bos bloemen bij haar staan en een foto van mijn vader en mijn broer. Zo zou het gewild hebben.

Vandaag moest ik weer aan het werk. Er moesten spullen terug naar de thuiszorgwinkel en ik moest naar het postkantoor om het alarm van mams terug te sturen. Dan sta je daar bij het postkantoor en moet je een doosje uitzoeken waar dat apparaatje in moet en valt je in dat je het formulier dat erbij moet thuis hebt laten liggen. Dat zijn dingen die me regelmatig gebeuren en dus moest ik weer naar huis om het formulier op te halen zodat ik het doosje kon versturen.

Dat is die volle schijf van mij.

Het afscheid heb ik ook zover in elkaar zitten en dan heb ik nu rust denk ik en hoop ik.





10 opmerkingen:

  1. Dag Ellen…wat heb ik een bewondering voor je , omdat je zoveel voor je moeder hebt gedaan!. Je hebt gedaan wat je kon doen. Je moeder heeft een prachtige leeftijd bereikt. Meis, wat wil je nog meer. Het is geen tijd voor tranen, wel voor een glimlach. Goed heengegaan, mans!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je.
      Ik denk dat iedereen dat zou doen voor zijn moeder. Inderdaad heeft ze een mooie leeftijd bereikt. Morgen zullen we haar leven gaan vieren! Die traantjes zullen er toch wel komen en dat mag ook eventjes maar dan zullen we de mooie herinneringen de voorkeur geven.

      Verwijderen
  2. Gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Zij heeft een mooie leeftijd mogen bereiken, en ik hoop dat ze uiteindelijk rustig ingeslapen is. Heel veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sterkte met het administratieve/bureaucratische "gedoe" ... en ik hoop dat jullie heel mooi en goed afscheid van haar kunnen nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De administratieve rompslomp begint al aardig vorm te krijgen. Laten we zeggen dat ik me niet verveel.

      Verwijderen
  4. Ellen en Frits, wat fijn dat je haar het afscheid kunt geven wat ze graag gewild had én dat ze er mooi en rustig bij ligt. Kan niet meer doen dan jullie wederom sterkte wensen en je deze mooie gedichtregel meegeven van M. Vasalis.

    Maar er zijn soorten van verdriet,
    die iets veranderen aan het lied.
    Men wordt bespannen met heel andre snaren
    en wie het niet ervoer, die weet het niet.

    Uit vergezichten en gezichten (1954)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Ilona. In dat gedicht zit een heleboel waarheid. Bedankt dat je het me stuurde.

      Verwijderen
  5. Je eigen gevoelens komen pas aan bod als de begrafenis \crematie achter de rug is en de rust weergekeerd is mijn ervaring. Ik wens je heel veel sterkte met alles want er komt nogal wat op je af. Heel veel liefs en sterkte want moedertjes kunnen eigenlijk niet gemist worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.