Bezoekers

Volgers

zondag 27 augustus 2023

De dag erna

Gisteren heeft mams een prachtig afscheid gehad. Er was familie gekomen uit Haarlem, Nijmegen en mijn schoonfamilie uit de omgeving van Deventer.
Ik vond dat zo lief van hun allemaal.

Als mams het heeft kunnen zien vanaf haar wolkje dan zal ze zeker genoten hebben van al die aandacht en haar mooie afscheidsdienst met de muziek die zij zo mooi vond.

We hadden een mooie Power Point van haar gemaakt met foto's waar we gierend van het lachen op staan in de luchtballon en ook een heleboel foto's die we gemaakt hebben op onze verre reizen die we samen gemaakt hebben.

Ik heb echt prachtige herinneringen aan mams en daar ga ik nu van genieten. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het gisteren een erg zware dag voor ons is geweest.

We hebben ook nog een live-stream en wie weet ga ik het nog eens terug kijken maar nu nog even niet. De beelden blijven 30 dagen staan om te bekijken en daarna kunnen we de beelden kopen en dat ga ik misschien wel doen.

Morgen gaan we, Frits en ik, aan de grote opruiming beginnen. Dat zal nog een hele klus worden want mams bewaarde echt alles.
Het appartement van mams zal helemaal leeg gemaakt worden en daarna gaan Frits en ik het verbouwen om er daarna zelf in te gaan wonen.
Ons appartement zal dan verkocht worden. We gaan het appartement helemaal passend maken voor onze "oude" dag. Als we dan uit gereisd zijn met de camper hebben we een mooie thuisbasis.

Voorlopig zijn we dus nog wel even druk maar ach dat houdt ons jong.




18 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat het afscheid mooi was en je terug kan kijken op mooie herinneringen. Met de tijd zal alles indalen en een plekje krijgen. Het leeghalen van haar woning zal vast nog meer mooie herinneringen brengen bij alles wat je tegenkomt.
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inge, er komen ontzettend veel herinneringen en gedachten naar boven maar ook weer nieuwe mooie contacten.

      Verwijderen
  2. Fijn dat je een mooie herinnering hebt aan de uitvaart van mams. En wat een mooie plannen hebben jullie voor jullie eigen oude dag. Het zal nog even zwaar zijn en daarom wens ik jullie nogmaals sterkte de komende periode. Liefs xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja zo'n afscheid is altijd met een lach en een traan en het gevoel dat het allemaal zo fijn is verlopen is ook heel prettig.
    Bijzonder dat jullie nu in haar huis gaan wonen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mams wist het dat we in haar appartement zouden gaan wonen. Dat is toch mooi.

      Verwijderen
  4. Wat fijn Ellen en Frits dat jullie kunnen terugkijken op een mooie dag. Jullie moeder/schoonmoeder zal het vast gade geslagen hebben vanaf haar plekje in de hemel. En wat fijn dat jullie haar appartement kunnen gaan verbouwen en zo een toekomst bestendig plekje voor jullie zelf maken. Hoop dat jullie vanaf deze week in wat rustiger vaarwater komen en nog even kunnen genieten van een mooie nazomer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Ilona, ik hoop dat mams vanaf haar plekje kan zien hoe het nu allemaal verder gaat.

      Verwijderen
  5. Fijn dat het allemaal goed is gegaan en ja het doet je goed hè als ook schoonfam. er is., die betrokkenheid.
    De lifestream zou ik zeker kopen, nu is alles zo vers en dan is het fijn om ook later nog eens terug te kunnen kijken.
    Eigenlijk wel fijn om het appartement zelf te gaan gebruiken, dan hoeft het dus ook niet gestrest leeggeruimd te worden?, Hoewel... ik weet niet hoe het fin. met je eigen huis gesteld is, dus beetje te makkelijk gezegd, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. RiaN, de lifestream ga ik zeker en vast kopen want nu er naar kijken doe ik maar niet. Ons huis is prima in orde en zal verkocht worden. Eerst leegruimen en dan koop en verkoop regelen en dan op zoek naar tegels, keukens enz. enz.

      Verwijderen
  6. Goed dat het afscheid mooi is gegaan. Veel succes met het opruimen dat lijkt me inderdaad een hele klus. Consumindersingle

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het opruimen van een overledene geeft veel ruimte voor het ophalen van herinneringen. Met een lacht en traan, sterkte!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo'n afscheid kan echt wel troost geven, en het blijft een warme herinnering. Fijn dat jullie er een mooi moment van konden maken, en dat er mensen kwamen van wie het je deugd deed dat ze er waren.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.