Bezoekers

Volgers

woensdag 6 september 2023

Een zomerse dag

Gisteren tegen de avond hebben we een heerlijke wandeling met Puck gemaakt. Ongeveer 5 a 10 minuten lopen en we bevinden ons in de Hoge Fronten. Het zijn vestingwerken midden in de stad Maastricht en het is een heerlijk natuurgebied.

Hier kun je nog een stukje video zien van de Lage Fronten die aansluiten bij de Hoge Fronten.



Gisteren toen wij er waren was het nog warm en we zagen hier en daar groepjes studenten zitten in het hoge gras.
Heerlijk. Soms zitten ze te studeren of te mediteren of gewoon gezellig te babbelen. Wat een rijkdom is dat kleine stukje natuur.

Er zijn ook een paar poelen en dat is voor onze Puck natuurlijk een weldaad en vooral met dit warme weer. Je komt er ook andere honden tegen die afkoeling zoeken in het water.  We zijn niet veel verder gelopen dan de poelen.



Als Puck dan heeft gezwommen moet ze altijd een paar rondjes rennen. Stom beest en dat met die hitte dus deden we na dat ge-ren nog een tweede poel aan en ook daar werd het weer een feest en al helemaal toen er nog een labrador mee kwam zwemmen in het water. 
Ik dacht dat Puck niet meer veel groter zou worden maar toen ik haar naast die andere lab zag was zag ik dat ze pas op de helft zat. Nu was dit wel een van de grotere soorten labradors, een Amerikaanse.
Onze Puck is een Engelse en blijft kleiner van formaat.

Wie weet gaan we vanavond nog eens die kant uit zodat Puck een nat pak gaan halen en vind ikzelf nog leuke plukbloemen.

9 opmerkingen:

  1. Tijdens onze vakantie vorige week in Zuid Limburg wilde ik dit park ook graag bezoeken. Maar toen we van de Pietersberg af reden, begon het me toch zo buitengemeen hard te regenen, dat we voor het Natuurhistorisch museum kozen. Toen het even iets minder hard hoosde zijn we op de markt snel een paar garnalenkroketjes gaan snacken. Voor de daardoor ontstane dorst zijn we op het Vrijthof neergeploft, onder een lekkende luifel, en man man wat was Maastricht weer mooi!
    Volgend jaar het Fronten gewoon opnieuw proberen.
    Marijke
    Ps. Ik hoop dat jullie weer wat rust hebben gevonden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat fijn om te horen Marijke dat jullie zo genoten hebben in Maastricht. De Fronten zijn ook wel een beetje bekend geworden in de politieserie Flicken Maastricht.

      Verwijderen
  2. Ja wie weet... en heerlijk weer hè om te wandelen en Puck te laten badderen.
    wat een enorme bouwwerken die Hoge Fronten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zitten ook nog gangen onder waar je met een gids in kan. Mijn moeder ging daar als kind in de schuilkelder.

      Verwijderen
  3. Heerlijk om daar te wandelen en voor Puck om te zwemmen met dit weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een stukje natuur midden in het drukke centrum. Je kunt er zelfs de muurhagedis op bepaalde muren zien lopen en heel soms lopen de schapen door de grachten door.

      Verwijderen
  4. Heerlijk zo n poel de hondjes hier weren de drinkbak voor het wild zelf te vinden. Fosse ging erin liggen en bleef stiekum liggen Tjebby is van het spatteren. Fosse rent ook rondjes en rolt door blad en mos om te drogen. Verschilt niet zoveel met puck

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O heerlijk als ik dat lees. Fosse die in de drinkbak gaat liggen. Dat heeft Puck ook al gedaan maar nu staat de drinkbak en haar voerbak op een verhoging en lukt dat niet meer. Ooo en die rondjes lopen, hahaha. Vanmorgen was Puck net een grasmatje toen ze door het natte pas gemaaide gras rolde, hahaha.

      Verwijderen
  5. Oh heerlijk die Puck!! t is toch n gek beest ! Ja effe lekker wandelen doet jullie goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.