Bezoekers

Volgers

maandag 11 september 2023

Intelligent matje

Vanmorgen hadden we een puppycheck staan bij de dierenarts. Om 10 uur werden we verwacht. Het is een gratis check en daar moet je gebruik van maken want de prijzen bij de dierenartsen zijn niet van gisteren.

Puck ging met veel plezier al meteen op de balie af. Legde haar twee voorpoten op de desk en ging de dame aan de receptie uitbundig begroeten. De dame begroete haar vriendelijk terug met een dikke knuffel.
Daarna wilde ze wel even wat water drinken uit de bak die uitnodigend in de wachtkamer stond.

Na het drinken duurde het niet lang voor we naar binnen mochten.
En ook de dierenarts werd vriendelijk begroet. Die Puck toch, ze kan zo charmant zijn en stopt compleet iedereen in haar zak zolang ze maar weet dat er ook iets lekkers te halen valt.

Puck weegt nu 27,4 kg. Haar gewicht is prima. We waken erover als of het over ons eigen gewicht gaat. Na het wegen ging Puck meteen op haar rug liggen om zich te laten aaien op haar buik. Een favoriet standje van haar en zo kon de dierenarts meteen haar buik inspecteren. Na haar buik de tanden want als een hond op zijn rug ligt zakken de lippen/wangen vanzelf naar boven en was alles goed te zien.
Alles was in orde.

Toen moest Puck de tafel op niet omdat er iets mis was maar om aan de tafel te wennen die omhoog en omlaag kan.

We hebben het steriliseren besproken en haar voer want zitten we op de juiste weg wat dat betreft.

Als laatste kreeg Puck nog een handvol brokjes en toen mocht ze weer naar buiten. Als ze 1 jaar is krijgt ze een oproep voor haar prikjes. Ze was met vlag en wimpel geslaagd een rede om haar weer een iets leuks te kopen.

Haha dat vindt het vrouwtje nog het leukst van alles. Deze keer werd het een "intelligent matje" Het is een zacht stukje stof waar allemaal vakjes inzitten en in die vakjes kun je brokjes verstoppen. Ze heeft er dus even werk mee.




10 opmerkingen:

  1. Fijn hè, dat het zo goed gaat, met Puck.
    Wel grappig dat ze zo vrij is bij de dierenarts, dat zie je ook wel anders...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Adriaantje dat komt denk ik omdat Puck nog geen vervelende dingen heeft gehad bij de dierenarts. Als ze strakjes eens gesteriliseerd wordt zal dat wel anders worden.

      Verwijderen
  2. Ik had niet anders verwacht dan dat alles prima in orde zou zijn met Puck, jullie zijn zo goed voor haar, lief en verzorgend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah wat leuk i., ik heb al een voertjes bal kunnen ze ook heel druk mee zijn. Waar heb je deze gevonden ? Als ik dat vragen mag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk een voertjes bal. Het matje heb ik bij Petsplace gekocht.

      Verwijderen
  4. Vandaag kwam ik bij de weggeefkast waar ook wel eens boeken staan een boekje met hondenrecepten tegen: "Beestachtig eten" staan ook recepten in voor honden die moeten aansterken, afvallen of ziek zijn. Zal er nooit wat van maken maar is wel grappig om te lezen en best aardige teksten over citaten over een hond hebben ook

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lijkt me een enig boek. Ik ga er eens naar op zoek.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.