Bezoekers

Volgers

maandag 30 oktober 2023

Kerst

Vandaag afspraken door gekregen en mijn week zit weer vol. Leuk. Bij mams wordt het leger en leger. Vanmorgen weer spullen apart gezet die gereserveerd zijn. Het schiet aardig op zo.

Deze week krijg ik ook een adres van iemand die de hele boel leeg maakt. Zelfs de vloeren worden eruit gehaald door die mensen. Ik hoop dat dat nog in november kan plaatsvinden.
December kan dan onze maand worden dat we de zon gaan opzoeken en daar kerst gaan vieren. 

Dit jaar gaat het een hele andere feestmaand worden als andere jaren en misschien maar goed ook. De maand december was altijd geserveerd voor mams. De feestdagen, sinterklaas, kerst, oud en nieuw. 

Ik wilde niet dat ze die maand alleen moest doorbrengen en dan begin januari haar verjaardag nog. Daarna mochten we weg voor mezelf.

Zo vreemd dat we nu in december weg gaan. Ik kan me er nog niet veel bij voorstellen maar er liggen een paar kerstspulletjes klaar die meegaan in de camper want kerst is kerst.
Het zal zeker niet zo gezellig worden als thuis met de kerstboom en de lichtjes denk ik maar we gaan er iets van maken en wie weet gaat het nog heel leuk worden.

Ik laat het maar over me heen komen.


Komt vast goed 🌲🌲

12 opmerkingen:

  1. Ja dat wordt inderdaad een andere periode aan het eind van het jaar. Is ook een tijd van herinneringen aan mooie dingen met en van haar en verdriet komt ook in golven. Het komt en gaat en het is niet anders. Maar het zal soms best moeilijk zijn om dan in een andere omgeving te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat denk ik ook. Als we nu een totaal andere feestmaand ervan kunnen maken zal het misschien toch de scherpe randjes eraf slijpen.

      Verwijderen
  2. Ik denk dat kerst in een totaal andere omgeving erg leuk zal zijn! Als je thuis blijft denk je toch bij alles wat je doet, vorig jaar zat moeder hier. Vorig jaar deden we dit of dat met moeder. Niet dat je ergens anders niet aan haar denkt maar nu maak je nieuwe heeinneringen.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thea, het zal zeker totaal anders zijn de feestmaand. Het geeft wel een nieuwe herinneringen voor ons.

      Verwijderen
  3. Ik denk dat het net goed is dat jullie weg gaan in december. Alles is immers anders nu je moeder er niet meer is. Een andere omgeving zal jullie goed doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat moet een goed gevoel geven, dat je al die jaren je moeder een mooie feestmaand hebt bezorgd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker. Ik blijf niet met vervelende gedachten zitten. Het gaat helemaal goed komen.

      Verwijderen
  5. Hoi Ellen, ja, raar zal het zeker zijn, maar ook goed om meteen te beginnen met patronen doorbreken. Je zal zien hoe fijn het is om geen verplichtingen te hebben of te voelen. Mijn vader (en ook toen mijn moeder nog leefde was dit zo) legt op geen enkele manier beslag op mij. Ik ook niet op hem. Wij vinden dat allebei prettig. Idem met schoonmama. En dat je af en toe aan mams denk is natuurlijk logisch, en je weet dat jij (en Frits) tot het einde er voor haar waren en rekening met haar hielden. Nu is het tijd voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo is het. Nu is onze tijd gekomen en die pakken we met 2 handen aan :))

      Verwijderen
  6. Wij zijn vorig jaar met Kerst een paar dagen weggeweest, met een groepje familieleden. Hierdoor was het allemaal toch een stuk minder zwaar dan voorgaande jaren. Ik kan me wel voorstellen dat jullie nu op reis gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk ook dat het minder beladen zal zijn. Ik ga het meemaken.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.