Bezoekers

Volgers

dinsdag 31 oktober 2023

Snipperen

Vandaag hadden we een drukke dag. Het sloop er zo maar in. Frits was vanmorgen al naar het andere appartement gelopen om het bed met ombouw uit elkaar te halen van mijn ouders. Toen ik later met Puck eens ging kijken was hij al flink opgeschoten.

Puck voelt zich al helemaal thuis in haar nieuwe woning 😀  Haar bak met water heeft zijn vaste plek en als ze op het balkon gaat liggen kan ze de hele straat afkijken. Ik zeg wel eens tegen Frits dat als Puck een mens was geweest ze vast het nieuwsblad van de straat zou zijn 😊

Ze kan vaak zo geïnteresseerd kijken naar alles wat zich rondom haar afspeelt. Echt komisch om te zien.

We dronken een kopje koffie en voor ik het wist was ook ik weer bezig. Er was nog een kastje vol ordners van de laatste jaren en die moesten nog uitgespit worden. Uiteindelijk gingen we met twee volle kratten ordners en twee volle tassen met andere spullen weer huiswaarts. We aten een boterhammetje en zette ons met 2 papierversnipperaars schrap.

Geloof het of niet maar we hadden na een middag versnipperen 5 volle vuilniszakken met snippers.
Er staat nu nog één ordner die ik morgen nog onder handen ga nemen en dan ben ik er nog niet hoor.

Volgens mij staan in de kelder ook nog een paar ordners op me te wachten. 


Mijn moeder bewaarde echt alles wat je je maar kunt bedenken de laatste 20 jaar.
Ik kan het geratel van de versnipperaar nog niet meer horen en als ik weer bonnen en reclames ga tegenkomen in de ordners ga ik gillen 😐

Puck heeft zich heel lief gedragen vanmiddag. Het lijkt wel of ze het voelt dat we even druk zijn en wat minder tijd voor haar hebben. Ze vermaakt zich zelf en laat ons rustig onze gang gaan.

Morgenvroeg komt mijn "gouden" meisje en wordt ons eigen appartement ook weer eens onder handen genomen. Samen kunnen we een boel doen. Frits gaat weer naar het andere appartement met Puck en zo kunnen wij dan ongestoord even aan het werk zonder dat Puck mijn "gouden" meisje uitnodigt voor een spelletje met haar bal.

Dat moet helemaal goed komen.

6 opmerkingen:

  1. Maar je hoeft toch niet ieder papiertje in de versnipperaar te doen. Ik zou alleen de dingen doen die te herleiden zijn tot je moeder en en niet om belastingtechnische redenen bewaard moeten blijven. De rest zou ik zo in richting oudpapierbak dirigeren, temeer omdat ik lees dat ze zelfs de reclamefoldertjes bewaarde. Het zal je in ieder geval veel irritatie besparen, want een papiervernietiger maakt inderdaad een irritant geluid als je er een kwartierje achtereen aan blootgesteld wordt. Over langere tijd maak ik me helemaal geen illusies.
    Hoe het zij; veel succes en uithoudingsvermogen toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem de reclame foldertjes gaan zo de prullenbak in net als al dit soort dingen. Papieren waar haar adres op staat zoals rekeningen gaan de versnipperaar in. Nota’s van apotheek, CAK, pensioen, KPN enz enz gaan de versnipperaar in. Ingevulde belastingpapieren, bankafschriften van verschillende banken en dan allemaal van de laatste 20 jaar ook. Kerstkaarten, verjaardagskaarten enz van 20 jaar kieper ik ook zo weg net als bonnen waar geen naam en adres op staat. Genoeg te versnipperen zou ik zeggen. Groetjes Ellen

      Verwijderen
  2. Gefeliciteerd met meer dan een half miljoen pageviews!!🎉🎉🎉

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daar be. Je zeker druk mee maar toch elke map leeg is een overwinning.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.