Bezoekers

Volgers

vrijdag 27 oktober 2023

Opgeruimd staat netjes

Vandaag hadden we niet te klagen over droogte. De regen liet zich geregeld zien. Frits maakte nog een grote wandeling met Puck en ik ………….. ik sloeg aan het opruimen.

Ons logeerkamertje, nou ja logeerkamertje, eigenlijk was het meer een opslagruimte geworden. Mijn strijkplank staat er maar die lag vol met dozen, kussentjes, foto’s en strijkgoed maar strijken was er onmogelijk. Om de strijkplank heen stonden dozen met allerlei spullen van mijn moeder. Laten we het kort samenvatten, ik kwam er nog net binnen. Weer dozen uitgezocht en stapeltjes gemaakt. Wat kan weg, wat moet ik bewaren.

Toen ik het rijk voor me alleen had begon ik aan een kastje in de badkamer waar nog nagellak stond die echt wel weg kon en nog meer van dat spul. Van het kastje ging ik naar het logeerkamertje en de vuilniszakken werden voller en voller.

Een zak werd gevuld met handdoeken die niet meer zo mooi waren. Ik had nog zoveel nieuwe in mooie zachte kleurtjes liggen. Ik verzamelde hoeslakens die ook niet meer zo mooi waren en ook niet meer gebruikt werden en zo verdween van alles in de zakken.

Kastjes werden weer leger en opgeruimder, heerlijk.

Frits mocht de boel weg brengen. Zakken voor de container, zakken voor de kledingbak en zakken voor de kringloop.

Mijn kamertje is nog niet helemaal leeg maar ik kan wel weer strijken, ik kan er zelfs bijna een dansje maken.

De plannen die we maken voor strakjes in ons nieuwe huis werken goed voor me. Ik krijg er weer zin in.

7 opmerkingen:

  1. Lekker he, dat 'soort' opruimen consumindersingle.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk. Maakt ook een opgeruimd hoofd. Groetjes, Ellen

      Verwijderen
  2. Ieder huis heeft wel zo'n kamertje van het type KaMeDeKoNiKe, waar van-alles-en-nog wat staat stof te verzamelen, maar op een of andere wijze toch niet opgeruimd wordt. En dat er veel staat wat je eigenlijk niet meer gebruikt wordt bewezen als je de moed bij elkaar geraapt hebt en daadwerkelijk aan het opruimen slaat.
    Alleen al om die reden zou er een algemene maatregel moeten komen die je verplicht elke 5 jaar te verhuizen; een alleraardigste vorm van geleide economie en het brengt leven in de brouwerij. Dat schrijft dus iemand die al sinds 1973 in hetzelfde huis woont. Niet dat hij niet wilde verhuizen, maar echtgenote zag het niet zitten om al haar contacten steeds weer te moeten verversen en weer een nieuwe op te bouwen. Is ook wat voor te zeggen.
    En voor zover jullie de afkorting " KaMeDeKoNiKe" nog niet vertaald hebben in de standaardtaal; het betekent "Kan me de kont niet keren"

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het heel leuk om te lezen dat jullie zo enthousiast zijn en om jullie plannen te horen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zit ik overal commentaar bij de reactie te schrijven heeft de IPad het waarschijnlijk niet opgeslagen. Gggggggrrrrrr volgende keer maar antwoorden via mijn laptop.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk hè, om weer ruimte te krijgen. en je doet die nagellak en dergelijke gewoon bij rest.
    Ik wist al niet met die keihard, uitgedroogde restjes moest, dus dankjewel voor die "tip" 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk dat opruimen. Vandaag weer verder gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.