Bezoekers

Volgers

dinsdag 10 oktober 2023

Texels lam

Wat een prachtig weer hebben we toch. Genieten mensen!!!!!!!!

Volgende week gaat het kouder worden en ik moet hoognodig nieuwe dekbedden. Onze vorige zijn wel erg dun geworden en voor de koude periode zijn ze niet meer goed.
We hebben ze al heeeeel lang. Ooit waren we in Oostenrijk op vakantie. Of we al getrouwd waren weet ik eigenlijk niet maar we droomden van die prachtige dikke donzen "Vrouw Holle dekbedden" zoo noemde ik ze altijd. In hotels sliep ik altijd heerlijk onder die dekbedden dus die moesten we hebben.

In Oostenrijk werden dus donzen dekbedden gekocht en toen we weer thuis waren genoot ik als ik ze net weer opgeschud had en op bed zag liggen. Ze sliepen ook heerlijk.

Maar de laatste jaren voldeden ze niet meer. Ooit kochten we nieuwe bij Ikea. Ze zijn heerlijk warm maar owee als je je beweegt onder dat dekbed. Ik hoor altijd dat dekbed ritselen. Stom maar irritant en zo verhuisden deze naar de camper. Daar "hoor" ik ze ook wel maar ik ben er daar aan gewend geraakt en ik wil ook niet steeds dekbedden moeten wisselen van thuis naar de camper dus vandaag naar de winkel en lekkere dekbedden gekocht van Texels lam. Deze keer heb ik gekozen voor de 4 seizoenen dekbedden.

Vandaag heb ik nog van alles te doen maar morgen ga ik het dekbed voor het najaar opleggen. Ben benieuwd.




6 opmerkingen:

  1. Wij hebben deze nu ook al een paar jaar en zijn er erg tevreden over! Dons is ook niet echt diervriendelijk vonden wij, vandaar deze keus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mevrouw Niekje, ze zouden ook beter ventileren en ……… wol is genoeg ;)

      Verwijderen
  2. Werd even op het verkeerde been gezet door de titel, want ik verwachtte een recept voor lamskoteletten of iets vergelijkbaars en dat is wat mij betreft in dit jaargetijde tamelijk bijzonder. Wat dat aangaat; een onderwerp als dekbedden past er een stuk beter bij.
    Heb zelf al vele jaren een tweeseizoenen wollen dekbed en vind dat erg plezierig. Vrouw Helena is meer van de 'kip' zoals ze haar donzen dekbed altijd noemt. Die vind ik dan weer uitermate onplezierig; op een of andere wijze moet ik iets gewicht om in slaap te komen en daar voldoet een donzen dekbed weer niet aan.
    Vorige winter kon ik het winterdekbed niet vinden want het was dusdanig koud 's nachts dat de ramen dicht gingen. Desgevraagd bleek dat dochterlief dat winterdekbed al meer dan een jaar geleden van me 'geleend' had en 'k had het al die tijd niet gemist. Heb me overigens goed gered door een fleece-deken toe te voegen aan het zomerdekbed. En voor de goede orde; dochterlief gebruikt mijn winterdekbed nog steeds. Ik vermoed dat ze het onderhand als haar eigendom is gaan zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ach Willem je dekbed heeft een nieuwe eigenaar gevonden en wat voor eentje. Dat doe je toch met liefde.
      Zelf vind ik het ook prettiger om iets op me te voelen. We zijn niet de enigste hoor want de verzwaringsdekens worden niet voor niets verkocht.

      Verwijderen
  3. Jaar wij hebben ook een Texels dekbed 4 seizoenen wol zo warm.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.