Bezoekers

Volgers

zaterdag 11 november 2023

Hebben pensionado's tijd over?

Alweer weekend. De dagen vliegen ons voorbij. Voor we het in de gaten hebben is de dag alweer bijna voorbij en zijn we weer druk bezig geweest. In de avonduurtjes kijken we tv, krijgen visite of gaan op visite. Maken hier en daar een praatje met buurtgenoten. Oude buurtgenoten en nieuwe buurtgenoten op ons toekomstige adres.

Wie denkt dat gepensioneerde mensen niets te doen hebben??????? Nog tijd over hebben voor een baantje????
Nou wij niet en gelukkig maar. Wij kunnen gelukkig zeggen "we leven nog" we staan er nog bijna helemaal in.

Vanmorgen kwam ik terug van mijn wandeling met Puck toen ik een mede "lotgenoot" tegen kwam.
Hij heeft het appartement beneden ons en daar woont zijn zoon in. Hij zelf woont met vrouwlief in een groot huis en heeft nu een appartement gekocht in het centrum van Maastricht.

Ik zag hem sjouwen met verhuisdozen en zo kwamen we aan de praat.

Het nieuwe appartement moest helemaal verbouwd worden en zijn huis moest leeg vertelde hij. Hij is kapper van beroep maar geen gewone kapper. Hij is kunstenaar. Zijn vrouw heeft dan ook een zeer kunstig kapsel. Ze doorkruisen heel Europa naar allerlei wedstrijden waar ze aan mee doen en veel prijzen winnen. Zoonlief zit ook in de zaak. Ach hij is er mee opgegroeid. De zoon heet Puck. Wij noemen hem grote Puck en onze Puck is kleine Puck 😆

De "lotgenoot", vader van grote Puck is ook kunstschilder en maakt beelden. Hij was nu bezig met zijn atelier leeg te maken en of al die verhuisdozen in de garage zouden passen was nog maar de vraag.

Zo stonden we samen te babbelen over verbouwingen op onze leeftijd en verhuizingen. Dit gesjouw met die dozen was hem eigenlijk al te veel maar tja dat moest even. We wisselden adressen uit van bedrijven die veel voor je regelen. We praatte over prostaten 😉 (tja niet te geloven hè) maar hij heeft nog voor dat Frits aan beurt was zich laten behandelen tegen prostaatkanker 
Ook met hem gaat het goed net als met Frits.

Dus pensionado's hebben veel tijd??????? 
Nou hij niet. We doen het niet meer zo snel als vroeger en worden sneller moe maar we blijven bezig.

Het geheim om zo goed mogelijk oud te worden vertelde mij eens een huisarts is;
Bewegen - Betrokken en Bijblijven



10 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Nee hè. Het verschil van een werkend iemand en een gepensioneerd iemand is dat een gepensioneerd iemand niets meer MOET maar MAG. Zo denk ik tenminste.

      Verwijderen
  2. Nou die spreuk klopt als een bus. Wij ervaren dat net zo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is toch heerlijk. Stel je voor dat je niet zou weten wat te doen. Dat lijkt me nu echt vreselijk!!

      Verwijderen
  3. Als gepensioneerde heb je weliswaar meer tijd, maar niet noodzakelijkerwijs ook meer vrije tijd en in de keus van je verplichtingen vaak een iets grotere vrijheidsgraad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem, verplichtingen hebben we niet meer veel en dat wil ook zo houden. En dan het beetje wat we cht moeten doen we op ons gemak :))

      Verwijderen
  4. Sinds mijn vader met pensioen is is hij drukker dan ooit, nu nog steeds op zijn 81e. Ik kan niet zomaar langs gaan, moet altijd eerst even bellen want kans is dat hij niet thuis is. Ik vind het zo fijn voor hem dat hij nog gezond van lichaam en geest is en nog zoveel leuke dingen kan doen! Fijn voor jullie dat jullie ook nog zoveel energie en levenslust hebben, helemaal top!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mevrouw Niekje, ik denk dat dat ook heel gezond is. Wat is een leeftijd eigenlijk???? Een getal ....... Het punt is dat je een beetje gezond blijft. Is dat niet zo dan word een mens erg beperkt. Kijk naar wat je wel kunt en niet naar wat je niet kunt.

      Verwijderen
  5. Tijd over? dat dachten wij ook.
    Maar nee...he-le-maal niet!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.