Ik kwam deze tegen op FB en vond hem echt wel geinig.
Beste Supermarkten
Ik kwam deze tegen op FB en vond hem echt wel geinig.
Beste Supermarkten
Het mooie boek over Portugal is binnen en bevalt uitstekend net als het Lannoo boek over Noorwegen. Vroeger kocht ik altijd de KapitoolGids over het betreffende land waar we heen wilden maar met de camper ben ik een beetje zoekende geweest. In de Lannoo boeken staan ook mooie routes om te maken
met de nodige informatie en foto's erbij.
Er is zoveel moois te zien maar in de tijd dat wij willen gaan is het best nog wel koud en nat en in de binnenlanden kan zelfs sneeuw liggen. De beste reistijd is denk ik het voor- of najaar.
Combrai wil ik graag zien en Braga voor we naar de Algarve rijden.
De Bom Jesus do Monte staat natuurlijk boven aan mijn lijstje en dan het liefst met de aparte kabelbaan. Het is de oudste kabelbaan te wereld die gebruik maakt van waterbalans. Hij is ontworpen door de Zwitserse ingenieur Niklaus Riggenbach in begin 1880
Bom Jesus is een beroemd bedevaartsoord dat al vanaf de 14de eeuw bezoekers aantrekt. Traditioneel beklimmen pelgrims de 577 treden van de trappen op hun knieën. Ik zou er niet aan moeten denken.
Bom Jesus do Monte was en is nog altijd een belangrijke halte voor pelgrims op bedevaart naar Santiago de Compostella in Spanje.
De voorbereidingen voor Portugal gaan beginnen. Net heb ik het boek besteld bij bol.com.
500 gram spliterwten
2 preien (350 gram)
2 winterwortels
2 bouillonblokjes
ongeveer 500 gr ribbetjes of karbonades
1 ui
1,5 liter water
1 rookworst
1 knolselderij
Bereidingswijze
Was de spliterwten in een vergiet.
Snijd de prei klein, snijd de ui in stukjes, schil en snijd de knolselderij en snijd de wortels in plakjes.
Doe de spliterwten in de slow cooker en leg de krabbetjes hier bovenop.
Gebruik je schouderkarbonades of ribbetjes, snijd het vlees in blokjes en weinig vlees rondom het bot. Het vlees valt vaak helemaal tot draadjes uit elkaar.
Bovenop het vlees de prei en ui.
Los de bouillonblokjes op in 1,5 liter heet water en schenk de bouillon als laatste over de ingrediënten in de slow cooker.
Niet roeren.
Stel de cooker in op low en laat het 8 uur op staan of 4-6 uur op stand high, het vlees moet makkelijk van het bot vallen. het laatste uur doe ik de rookworst erbij (in plakjes gesneden).
De soep kun je eventueel (gedeeltelijk) prakken.
Heerlijk met een sneetje roggebrood belegd met katenspek.
Het is er toch van gekomen, de Gedeeltelijke Lockdown voor Nederland. Er wordt een heleboel gemopperd en nog even snel uit de band gesprongen want nu kan het nog, strakjes niet meer. 😞
Jammer dat veel mensen zich op deze manier gedragen.
Gelukkig zijn er ook mensen die nog iets leuks te melden hebben zoals dit bericht dat ik vandaag tegen kwam op facebook.